Houdt je herinneringen vast Kiki&Co- Het verhaal van Joyce

Als een familielid wat ouder is of ziek wordt, kan het geheugen achteruit gaan. Hoe houdt je dan herinneringen vast van je familie, vrienden of belangrijke liefdevolle momenten?

Bij Kiki&Co pinkten we een traantje weg bij het verhaal van Joyce. Haar vader is ziek en ze kocht voor hem een extra grote (15.6 inch) digitale fotolijst gekocht voor vaderdag. Heel fijn, omdat ook het zicht van haar vader achteruit ging.

“Dit is zo’n mooi cadeau”, is wat mijn vader tegen me zegt, in een helder moment als we samen naar de voorbijgaande foto’s kijken.

Mijn vader heeft Alzheimer. Met de weken die verstrijken gaat zijn geheugen achteruit. Hij vergeet de taal, hij vergeet waar dingen staan, hij vergeet wat hij wil zeggen, nu nog niet maar er komt een dag dat hij ook vergeet wie wij zijn.

Het fotolijstje van Kiki&Co is een Vaderdag cadeau dat ik hem heb gegeven.

Het is het lichtpuntje in de dag. Mijn vader zijn dagen bestaan voor een groot deel uit zitten in zijn stoel. Mijn moeder heeft het lijstje naast hem gezet en ‘s morgens als hij opstaat gaat hij er echt voor zitten. Om elke keer, bij elke foto, weer verrast te zijn van wie hij ziet en te genieten.

Als ik er ben kijken we samen. In het begin vroeg ik dan weet je wie dit zijn en waar dit was. Dat werkte toen nog. Nu merk ik dat hij er stress van krijgt. Want er gaat wel ergens een belletje bij de foto maar hij kan de woorden en de namen vaak niet meer vinden. Nu zit ik naast hem en vertel bij elke foto, wie het is, waar de foto is genomen en wat er zo fijn was. Tussen alle foto’s van mooie reizen, familie & vrienden zit ook een foto van mijn vader en ik, drie jaar geleden toen ik ging trouwen. Mooie herinneringen die mij vader weer vergeet en elke keer weer opnieuw van geniet als hij de verhalen hoort en de foto’s ziet.

Hij heeft gelijk, het mooiste cadeau wat ik hem had kunnen geven is een Kiki&Co digitale fotolijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.kikienco.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 632 reviews.
Scroll naar boven